Vitasept®E Desinfektioaine käsille

4.0037.00

Vitasept®E on tehokas laajavaikutteinen käsien antisepti, jota käytetään sekä terveydenhuoltoalalla hygieeniseen ja kirurgiseen käsien desinfiointiin että yksityisyrityksissä kansanterveyssyistä. Sisältää ihonhoitoaineita, mm. sitrussiemenöljyä.

TUOTTEEN OMINAISUUDET:

  • etanolipohjainen
  • nopea vaikutusaika (30 sek)
  • pitkäkestoinen vaikutus (3 h)
  • sisältää ihoa hoitavia aineita
  • vaikutusajan päätyttyä ihon normaali mikrofloora palautuu nopeasti
  • ei sisällä väriaineita
  • eteerinen sitrussiemenöljy jättää iholle miellyttävän tuoksun
  • tuhoaa kaikki vaipalliset ja vaipattomat virukset** Asiantuntijalausunto: Dr. Jochen Steinmann, MikroLab GmbH, toukokuu 2012
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Vitasept®E on tehokas laajavaikutteinen käsien antisepti, jota käytetään sekä terveydenhuoltoalalla hygieeniseen ja kirurgiseen käsien desinfiointiin että yksityisyrityksissä kansanterveyssyistä. Sisältää ihonhoitoaineita, mm. sitrussiemenöljyä.

 

KÄYTTÖ

Hygieeninen käsien desinfiointi:
Hiero vähintään 3 ml ainetta 30 sekunnin ajan kuiviin käsiin siten, että käsien pinta on kokonaan aineen peitossa. Käsien tulee olla aineesta kosteat vähintään 30 sekunnin ajan. Kiinnitä erityistä huomiota sormien väleihin, sormenpäihin, kämmeniin ja käsien sivuihin.

Kirurginen käsien desinfiointi:
Käsittele ensin kirurgisesti pestyt kuivat kädet ja kyynärvarret riittävällä ainemäärällä (käsien koon mukaan) 2 kertaa. Liuoksen vaikutusaika käsien valmistelemiseksi on 90 sekuntia.

HYGIEENINEN KÄSIEN ANTISEPTINEN TEKNIIKKA

HYGIEENINEN KÄSIEN ANTISEPTINEN TEKNIIKKA

VAIKUTUSAIKA

Hygieeninen käsien desinfiointi – 30 sekuntia Kirurginen käsien desinfiointi – 90 sekuntia

VASTAAVUUS STANDARDEIHIN

EN 1500, EN 12791, EN 1275, EN 13727, EN 14348, EN 14476

SÄILYTYS

Ks. pakkaukseen merkitty viimeinen käyttöpäivä. Säilytä 5–25 °C:n lämpötilassa suojassa suoralta auringonsäteilyltä.

KIERRÄTYS

Käyttöliuos on ympäristölle haitatonta, ja kaikki vaikuttavat aineet ovat viemärissä biohajoavia. Huuhdo pakkauksen sisäpuoli vedellä ennen pakkauksen kierrättämistä.

VAARA!

Helposti syttyvä neste ja höyry. Ärsyttää voimakkaasti silmiä. Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta.Säilytä lasten ulottumattomissa. Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. Säilytä tiiviisti suljettuna. JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista.

KOOSTUMUS

100g tuotetta sisältää seuraavia vaikuttavia aineita: denaturoitu etanoli 95g, kvaternääriset ammoniumyhdisteet 0,05g

MIKROBIOLOGINEN VAIKUTUSSPEKTRI

Tärkeää tietoa!!
Jotta voit olla täysin varma siitä, että antiseptinen aine / desinfiointiaine on koronaviruksia ja muita viruksia vastaan tehokas, tarkasta tuotteesta (kyltistä tai infolehdeltä), että sillä on EN 14476 standardi. Kyseessä on spesifi eurooppalainen testausmenetelmä, jolla viruksen aktiivisuuden pysäyttämistä arvioidaan.
Samoin tarkasta käsien antiseptisten aineiden (nimenomaan antiseptinen aine, sillä desinfiointiaine on elottoman pinnan desinfiointiin) osalta, että kyltissä tai infolehdessä on standardien EN 1500 (hygieeninen käsien desinfektio) ja EN 12791 (kirurginen käsien desinfektio) lisäksi mainittu myös vaikutuskirjoa koskevat standardit – esim. EN 13624 fungisidinen vaikutus, EN 13727 bakterisidinen vaikutus ja ehdottomasti EN 14476 virusidinen vaikutus. Mikäli tuotteen väitetään olevan tuberkulosidinen (tappaa tuberkuloosibakteerin), sen tulisi vastata standardia EN 14348.

Go to Top