Instrumenttien desinfiointiaine

Instrumenttien desinfiointiaine

11.5042.00

Globaclean® on kustannustehokas, erinomaiset orgaanisen lian puhdistusominaisuudet omaava aldehyditon, fenoliton ja klooriton puhdistus- ja desinfiointiaine instrumenttien korkeatasoista desinfektiota, sterilointia edeltävään pesuun ja desinfiointiin. Sopii käytettäväksi sekä ultraäänialtaissa pesukoneissa (kannattaa lisätä vaahdonestoainetta).

Lisäksi tuote täyttää elintarviketeollisuuden, kauneudenhoitoalan ja muiden alojen viranomaisvaatimukset.

TUOTTEEN OMINAISUUDET

 • laajavaikutteinen
 • soveltuu käytettäväksi instrumentti- ja ultraäänialtaissa sekä endoskoopinpesukoneissa (kannattaa lisätä vaahdonestoainetta).
 • ei tuberkulosidista vaikutusta
 • valmis käyttöliuos säilyy käyttämättömänä 4 viikkoa
 • käytössä oleva käyttöliuos säilyy enintään 7 päivä

Tiedoksi kauneuden tekijälle

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Kuvaus

Globaclean® on kustannustehokas, erinomaiset orgaanisen lian puhdistusominaisuudet omaava aldehyditon, fenoliton ja klooriton puhdistus- ja desinfiointiaine instrumenttien korkeatasoista desinfektiota, sterilointia edeltävään pesuun ja desinfiointiin. Sopii käytettäväksi sekä ultraäänialtaissa pesukoneissa (kannattaa lisätä vaahdonestoainetta).

 

KÄYTTÖ

Valmista tiivisteestä ja puhtaasta vedestä käyttöliuos vaikutusajan mukaan (ks. taulukko). Aseta osiin puretut instrumentit kannella suljettavaan käyttöliuoksella täytettyyn liotusastiaan. Tarkista, että koko välineistö on liuoksen peitossa. Vaikutusajan jälkeen huuhdo instrumentit juoksevalla vedellä (vähintään juomaveden laatuisella) tai steriilillä vedellä ja kuivaa nukattomalla liinalla tai kertakäyttöisillä paperipyyhkeillä (älä laita kuivumaan ilmaan). Instrumentteja/tarvikkeita ei ole suositeltavaa pitää liuoksessa yli vaikutusajan.

video

Instrumenttien puhdistaminen käsin:

* Mikäli ei ole mahdollisuutta käsitellä instrumentteja välittömästi – aseta likaiset instrumentit kannella suljettuun astiaan/mukiin

 1. Täytä pesuallas haalealla vedellä (jos veden lämpötila ylittää 35°C, proteiinit koaguloituvat ja se vaikeuttaa niiden poistamista instrumentista).
 2. Pura kaikki instrumentit osiin.
 3. Aseta instrumentit kokonaan nesteeseen ja puhdista ne harjalla veden rajassa vähentääksesi roiskeiden syntymistä. Vältä juoksevan veden alla harjalla   puhdistamista.
 4. Kiinnitä instrumenttien puhdistamisessa huomiota niveliin (esim. saksien osalta).
 5. Huuhtele instrumentit kuuman juoksevan veden alla helpottaaksesi niiden kuivumista.
 6. Aseta liottamista sietävät instrumentit sopivalla desinfiointiaineella täytettyyn instrumenttien liotusaltaaseen.
 7. Liotus-desinfiointiliuoksessa instrumentteja/tarvikkeita pidetään vaikutusajan verran (liian kauan liuoksessa liotetut instrumentit/tarvikkeet voivat himmentyä).
 8. Vaikutusajan kuluttua huuhtele instrumentit uudelleen kuuman juoksevan veden alla.
 9. Kuivaa kertakäyttöisillä paperipyyhkeillä välttääksesi niiden saastumista ennen sterilointia. (Ei saa jättää ilmaan kuivumaan)

*Viilat ja ns. bufferit, jotka eivät siedä liotusta – puhdista puhtaalla harjalla irtoliasta ja huuhtele sitten veden alla, voit käyttää saippuoitua pesuharjaa lopun lian poistamiseen. Anna välineiden kuivua tai mahdollisuuden mukaan kuivaa ne kertakäyttöisellä paperipyyhkeellä. Ruiskuta välineet sopivalla desinfiointiaineella (suosittelen alkoholitonta ainetta). Vaihda paperiviilat usein.

Globaclean® käyttöliuoksen valmistamiseen viileää tai huoneenlämpöistä vettä.
Huom.! Hammashoidossa käytettäviä kulma- ja käsikappaleita ja turbiineja ei saa kastaa nesteeseen. Niiden ulkopinnat käsitellään pyyhkäisemällä pikadesinfektioaineella (esim. Vitasept®Wipes med).

12/2020

KÄYTTÖLIUOKSEN VÄKEVYYDET JA VAIKUTUSAJAT


MIKROBIOLOGINEN VAIKUTUSSPEKTRI

Tuotella on bakterisidinen, C.albicans, virusidinen (myos HBV, HIV, HCV, koronavirus, influenssa ja vaccinia virus) vaikutus.

VASTAAVUUS STANDARDEIHIN

EN 1040, EN 1276, EN 13624, EN 13727, EN 14476, EN 14561, EN 14562

MUUT TESTAUSMENETELMÄT

DVG, DVV/RKI, DGHM/ÖGHMP, AFNOR NFT

SÄILYTYS

Ks. pakkaukseen merkitty viimeinen käyttöpäivä. Tuotteen laadun takaamiseksi säilytä 5– 30°C:n lämpötilassa suojassa suoralta auringonsäteilyltä ja vältä jäätymistä.

KIERRÄTYS

Käyttöliuos on ympäristölle haitatonta, ja kaikki vaikuttavat aineet ovat viemärissä biohajoavia. Huuhdo pakkauksen sisäpuoli vedellä ennen pakkauksen kierrättämistä.

VAROITUS!

Haitallista nieltynä. Voimakkaasti ihoa syövyttävää ja silmiä vaurioittavaa. Erittäin myrkyllistä vesieliöille. Käytä suojakäsineitä/silmiensuojainta. Vältettävä päästämistä ympäristöön. JOS KEMIKAALIA ON NIELTY: Ota yhteys MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN/lääkäriin, jos ilmenee pahoinvointia. Huuhdo suu. JOS KEMIKAALIA JOUTUU IHOLLE: Pese runsaalla vedellä. Riisu saastunut vaatetus. JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista mahdolliset piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Ota välittömästi yhteys MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN/lääkäriin.

KOOSTUMUS

didekyylidimetyyliammoniumkloridi, natriumkarbonaatti, isotridekanolietoksylaatti, natriummetasilikaatti, trinatrium-nitrilotriasetaatti

pH 12

Tuotteella on CE-merkintä lääkinnällisten laitteiden direktiivin 93/42/ETY mukaisest

Saatat myös pitää...

Go to Top